maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen Prahassa -sateessa ja paisteessa. Ensimmäinen päivä.


Neljä päivää Prahassa. Päiviin mahtui kaikenlaista säätä aina räntäsateesta auringonpaisteeseen. Ensimmäisinä päivinä lukuisat terassit huokailivat tyhjinä kylmän tuulen ja sateen viilentämässä kaupungissa. Pääsiäistorien lämpimät juomat ja "rullapulla" houkuttelivat väkeä enemmän kuin kylmä valkoviini tai olut. Viimeisenä päivänä kaikki muuttui. Aurinko paistoi heti herätessä ja johan täyttyivät terassit ja takit riisuttiin tuolinselustoille.
Hotellimme Hotel Antik sijaitsi vanhassa kaupungissa ja siitä oli mukava lähteä aamuisin liikkeelle joko jalkaisin, bussilla, ratikalla tai metrolla. Hissiä ei vanhassa rakennuksessa ollut, joten kaartuvien kiviportaiden kiipeäminen kakkoskerrokseen (42 askelmaa) muutaman kerran päivässä kävi ihan kuntoilusta.

Päivä 1:

Lounas Cafe Imperialissa. Tätä oli odotettu. Varasin pöydän netin kautta jo hyvissä ajoin, koska kalenterin mukaan siellä oli aivan täyttä. No, ehkä olisimme mahtuneet ilman varaustakin. Tilaa oli.


Kahvila loistaa kuin sulttaanin hovi. On korkeutta ja komeutta.Valitsimme lounaslistan. Aluksi keittoa. Siis mitä on Tripe soup? Emme tienneet, mutta sitä tuotiin. Näytti oudolta ja maistui myös vaikkei ihan hirveän pahalta. Miestä alkoi jo arveluttaa ja hän ryhtyi etsimään vastausta googlesta. Joo, mahalaukkukeittoahan tässä syödään. Ensin harmitti ja iljetti, mutta sitten huvitti. Pyörittelin lusikassa mahalaukun palaa tutkiakseni oikein tarkemmin miltä se näyttää, kun en ole aikaisemmin nähnyt enkä syönyt. Enkä taida syödä vastakaan.Pääruoka oli ihan kelvollinen kuskus ja siinä päällä rapsakkaa kanaa. Hieman oli ehkä liian kuivaa, mutta kaiken söin.


Jälkiruuaksi Cake of today, jonka sai itse valita lasivitriinistä.


Päädyin Red velvet -kakkuun, joka oli täytetty mascarponella. Järkyttävän hyvää!


Klo 15 syöty lounas riitti pitämään nälkää hyvin koko illan. Koska kuitenkin oltiin Prahassa, niin pakko oli maistella myös oluita. Meidät kentältä hotelliin tuonut taksikuski neuvoi meitä menemään Lokaliin, joka oli samalla kadulla kuin hotellimme ja jossa oli kuulemma "best beer in town" ja paras ruoka myös.Päivällä Lokalissa oli tilaa, mutta iltaruuan aikaan jono ulottui kadulle asti ei ovesta mahtunut sisään.
Todistettavasti joimme vain yhden pienen  ja yhden ison tuopin. Jos Lokalissa haluaa syödä, niin sinne on varattava pöytä monta päivää aikaisemmin.


Mukava ensimmäinen päivä. Huoneessa kuohari jäähtymässä.

1 kommentti:

  1. Looks like you are having a good time even if the food was not to your taste apart from the cake!

    VastaaPoista

Kommenttisi: