Miniän syntymäpäivää vietettiin eilen. Pöydässä oli taas mainiot tarjoilut ja kakussa oli sekä näköä että makua. Helteisenä päivänä marenkikuorrutus kestää hyvin ja "tohotus" tekee siihen upean pinnan. Kakku on gluteeniton.
Kakun sisällä oli mansikkakermavaahtoa ja tuoreita mansikoita.
Kissi viihtyy pianon päällä. Velipoika Nestori on ujompaa sorttia eikä näyttäydy vieraille.
Koska marenki on kermavaahdon jälkeen toiseksi paras makea herkku, niin päätin kokeilla onnistuuko minulta marenkien teko.
Pursotus onnistui hyvin ja massaa oli niin paljon, että oli hyvä harjoitella eri tekniikoita.
Ohje on Passion 4 baking -blogista. BLOGIN AVAAT TÄSTÄ. Norjalaisella Manuela Kjeilenillä on suloinen leivontablogi.
Marengit ovat uunissa 100 asteessa 4 tuntia ja sen jälkeen uuni sammutetaan ja jätetään kaunottaret uinumaan sinne aamuun saakka.
Marenkien valmistus alkoi siten, että hain munat Nousiaisista. Samalla tuli katseltua kaunista kylää enemmänkin.
Tässä on kanala ja ovessa kyltti itsepalvelu.
Kennot toivotaan palautettavan seuraavalla käyntikerralla.
Ketään en nähnyt. Kennojen vieressä on peltirasia, johon munat maksetaan ja vaihtoraha kuuluu laskea itse. Ihmisiin voi luottaa. Perunoitakin oli tarjolla 0.60€/pussi.
Nousiaisten kirkko on upea kivikirkko ja hyvä maamerkki, joka näkyy kauas. Syreenien tuoksu oli huumaava.
Kirkosta pappilaan on lyhyt matka. Matkan varrella on silta, joka näkyy sekin jo kauas.
Sillan alla virtaa Mynäjoki. Lampaat hoitavat maanhoidolliset työt toukokuusta syyskuuhun.
Aurinkoinen ja mukava viikonloppu. Kasvihuoneessa on nyt 12 tomaatintaimea, yksi tiikerikurkku, salaattia, rucolaa, 10 kesäkurpitsaa ja salkoruusun siemenet itämässä.
Ihanan näköisiä marenkeja, nam!! Niitä kelpaisi laittaa vaikka kakun koristeeksi.
VastaaPoistaOnpa muuten edullisia munia!! Vitsi kun asuisi hivenen lähempänä voisi tuolta hakea aina munat.