Tähän herkkuun tarvitaan:
1. Kaksi litraa mansikoita, jotka perataan ja pilkotaan. Lisäsin hieman sokeria ja Cointreau -likööriä niiden joukkoon.
2. Litra mustikoita.
3. 3.3 dl pullo kuohukermaa (enemmänkin voi laittaa). Mausta vanilijasokerilla ja parilla lusikallisella hienosokeria. Vaahdota.
4. Lisää kermavaahtoon yksi rasia (250g) mascarpone -tuorejuustoa.
5. Uudenkaupungin marenkia (eli ei mitään valkoista tai värjättyä markettimarenkia)
Turun seudulla sitä voi ostaa ainakin Länsikeskuksen Prismasta ja Naantalin K-market Ukko- Pekasta.
Marenkia voi toki tehdä itsekin. Kannattaa maustaa se vanilijauutteella.
Näitä aineksia ladotaan kerroksittain isoon lasimaljaan tai yksittäisannoksina laseihin.
Toiseksi kuvaksi laitan Tukholmassa nauttimani latten ja cheesecaken kuvan. Siitähän minä haaveilin.
Sitruunaista ja niin ihanaa |
Hotel Rica Gamla Stan, huone 402 |
Hotellin aula |
Semmoista tänään. Vanhenemisessa on sellainenkin huono puoli, että juhlista toipumiseen menee lähes koko seuraava päivä. En tarkoita, että olisi mittava darra, vaan sitä, että väsyttää hirveästi.
Arvatkaa onko talonmaalaus yhä kesken.
Huomiseen!
Kiitos kommentista blogissani. Olen iloinen, että kommentoit, löysin herkullisen blogisi. Onneksi päivän ruoka on jo tulossa, koska blogiasi selatessa tuli nälkä. Näitä palaan taatusti lukemaan.
VastaaPoistaKiitos itsellesi! Blogisi on täynnä herkullisia kakkuja. Linkitin itselleni myös The Caked Crusader -blogin. Jess..tuskin maltan odottaa, että pääsen näitä leipomaan.
VastaaPoistaTuli näläkä. Upeeta on. - Tex -
VastaaPoista-kiitos :)
VastaaPoista