tiistai 3. kesäkuuta 2014

Gluteeniton Charlotta

Kati pohti tässä yhtenä päivänä mahtaako kukaan enää tehdä charlottakakkua ja kertoi oman kakkunsa aikoinaan levinneen liitoksistaan tarjolle laitettaessa. Minusta ajatus charlottasta kuulosti ihan hyvältä.



Gluteeniton charlotta

Kääretorttu:
Riko lasiin kolme kananmunaa ja kaada kulhoon. Mittaa yhtä paljon sokeria ja vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Mittaa taas yhtä paljon gluteenittomia jauhoja ja 1 tl leivinjauhetta ja sekoita muna-sokerivaahtoon.
Paista 200 asteessa, kunnes pinta on kauniinvärinen.
Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria (tai mantelilastuja). Poista leivinpaperi pohjan päältä. Pohja jäähtyy nopeasti. Levitä päälle vadelmahilloa (tai mitä nyt kaapista löytyy) ja siivuta tuoreita mansikoita. Kääri rullalle ja anna vetäytyä mieluiten seuraavaan päivään.

Leikkaa kääretorttu siivuiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen vuoka kelmulla ja asettele kääretorttusiivut kulhon reunoille aloittaen pohjalta.

Tein täytteen sekoittamalla 250g mascarponea, turkkilaista jukurttia ja 3 rkl tomusokeria. Pilkoin sekaan tuoreita mansikoita ja hieman sitruunanmehua sekä kaksi liotettua liivatelehteä. Täytin vuokan ja laitoin jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Tuliaiset ystävälle ja vauvalle. Löysin kivan kana -piparkakkuvuokan askarteluliikkeestä kauppakeskus Myllystä.
Olin ystävän luona syömässä maanantaina. Hän on loistava kokki ja leipuri. Raikkaassa alkusalaatissa oli mukana omien kesäkanojen munia. Pääruuaksi oli lähitilan uuniperunoita pulled chikenin ja coleslawin kanssa ja jälkiruuaksi raparperi-marenkitorttu ja vanilijakahvia. Ruokajuomana oli raparperi-mansikkamehua, jossa oli seassa mansikoita ja minttua omasta maasta. KIITOS vielä kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: