Koska kaupassa oli maustamattomat broilerinsiipi -pakkaukset -30% alennuksella, päätin kokeilla Jamie Oliverin jouluohjelmassaan valmistamaa kastikepohjaa. Pakastan sen ja hyödynnän vastaisuudessa jossain kana/broileriruuassa.
Pilkotaan uunivuokaan sellerinvarsia, porkkanaa, sipuleita kuorineen, 5-6 salvian lehteä, rosmariinia, pari laakerinlehteä, pancettaa (laitoin pekonia, kun sitä sattui olemaan), 2 tähtianista, suolaa, pippuria ja siipiä paketillinen.
Siivissä olevat luut kannattaa lyödä rikki terävällä veitsellä, sillä luista irtoaa siten enemmän makua.
Annetaan olla uunissa 200 asteessa tunti.
Ota astia uunista ja laita hellalle kuumalle levylle. Lisää pari ruokalusikallista jauhoja (laitoin maissijauhoja, niin sopii kaikille) sekä litran verran vettä. Painele aineksia muusinuijalla, jotta maut lähtevät hyvin irtoamaan. Keittele 20 minuuttia.
Tältä näyttää 20 minuutin jälkeen. Maista! Salvia tulee ihanasti esiin.
Siivilöi ja painele kaikki neste ulos.
Valmis liemi näyttää tältä. Pakasta. Lisää paistolientä kalkkunasta, broilerista tai kanasta. Tarkista suola ja loistava kastike on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: