lauantai 27. syyskuuta 2014

Kurpitsakeitto


Tämä ohje on Matt Prestonin, paitsi että salviaa siinä ei ole. Alkuperäinen ohje löytyy Masterchef Australian sivuilta. Päällä on uunissa paahdettua pekonia. Keitto maistuu hieman jouluiselta, mikä johtuu kanelista ja muskotista.


Tein keiton talvikurpitsasta, joka painoi vähän päälle kilon. Ostin sen Helsingin reissulla Stockmannilta. Muualla en ole näitä nähnytkään.


Kurpitsa pilkotaan veneenmuotoisiin paloihin. Siemenet poistetaan. Palat laitetaan uunivuokaan ja maustetaan suolalla, mustapippurilla, kanelilla ja muskotilla. Mukaan pilkotaan yksi omena ja yksi sipuli sekä kolme valkosipulinkynttä kuorineen.


Paahdetaan uunissa 180-200 asteessa noin puoli tuntia, jonka jälkeen palojen annetaan jäähtyä niin kauan, että niitä voi pidellä käsissä ja kuoria kuoret pois. Valkosipulit puristetaan kuoristaan.


                       Kaikki ainekset laitetaan kattilaan ja lisätään joukkoon kanalientä niin paljon, että
                       ainekset peittyvät. Annetaan kiehua hiljalleen n. 15 minuutta. Sen jälkeen
                       soseutetaan sauvasekoittimella ja lisätään kanalientä, kunnes koostumus on
                       sopiva.

                      

Pekonit paahdoin uunissa, valutin ja pilkoin. Ne tuovat sopivasti suolaisuutta makeaan kurpitsaan.
Hyvää tuli. Aiemmin olen kokeillut keittää keittoa ns. halloween -kurpitsasta. Sekin käy, mutta maussa on vähän eroa.

2 kommenttia:

  1. Nam! Tämäkin keitto on varmasti hyvää. Täytyypä kokeilla. Pekoni tuo varmasti mukavan lisän siihen. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Juu,tämä on hyvää. Kannattaa kokeilla eri kurpitsoista.

    VastaaPoista

Kommenttisi: