lauantai 25. heinäkuuta 2015

Gluteeniton New Yorkin mustikkajuustokakku


Mustikoita on nyt metsät täynnä, joten kaiken minkä saa liitettyä mustikkaan on sesonkia.Tämän superhyvän kakun ohje on alunperin Mustikkasuu leipoo -blogista, mutta tein sen gluteenittomista diggestive -kekseistä (Semper) ja lisäsin keksipohjaan sokeria, koska esipaistettaessa se tuo vähän toffeemaista makua. New York cheesecaken tapaan tämä kakku paistetaan uunissa eikä ole mikään kevyt herkku.
Tässä vielä ohje:

Gluteeniton New Yorkin mustikkajuustokakku

pohja:
320g gluteenittomia diggestive -keksejä. (Laitoin kaksi Semperin 160g pakettia)
150g sulatettua voita
4rkl sokeria
Murskaa keksit jauhoiksi ja lisää sulatttu voi ja sokeri. Laita irtopohjavuokan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat voilla. Painele pohjataikina vuokan pohjalle ja reunoille. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Uuniin kannattaa vilkaista välillä, ettei pohja paistu liikaa.

täyte:
600g Philadelphia tuorejuustoa
250g rahkaa
1dl sokeria
1dl maissitärkkelystä (laitoin perunajauhoja)
3 munaa
1dl kuohukermaa
200g sulatettua valkosuklaata

Päälle mustikoita

Sulata suklaa vesihauteessa. Vispaa tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää sokeri ja maissitärkkelys/perunajauho. Sekoita. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää kerma ja sekoita. Lisää lopuksi sulatettu suklaa ja sekoita. Kaada esipaistetun pohjan päälle, ripottele mustikat ja paista 200 asteessa n. 30 min. Laita folio päälle, kun reunat alkavat tummua. Sammuta uuni 30 min jälkeen ja anna kakun olla vielä uunissa toiset 30min.
Jäähdytä vuokassa. Säilytä jääkaapissa.




2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää, voisin koittaa tehdä tuollaista piakkoin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän on todella hyvää ja riittää isolle porukalle, sinäkin kun laitat ruokaa välillä koko joukolle. Käy jälkiruuasta ihan hyvin.

      Poista

Kommenttisi: