sunnuntai 25. elokuuta 2013

Risottoa porsaan kyljessä

Olen vältellyt pastaa ja riisiruokia koko kesän ja näin ollen koko perhe myös. Siikli on niin hyvä peruna, että sitä kannattaa syödä kesäkauden. Kaahin tänään kaapista risottopussien jämiä ja tein risottoa, koska sitä teki oikein mieli. Mielelläni olisin lisännyt siihen kantarelleja, mutta en löytänyt ainuttakaan pyykkinarujemme luota, missä niitä on joka syksy samassa paikassa.
Pakastimessa oli liki kaksikiloinen porsaan ulkofilee ja siitä tuli risotolle kaveri.Halkaisin fileen, suolasin ja pippuroin sen sisältä, alta ja päältä. Tein cutterilla omenoista, kuivatusta aprikoosista ja suolapähkinöistä murskaa ja levitin sen fileen sisälle. Lopuksi vielä ilmakuivattua kinkkua muutama siivu. Sitten käärin sen kuin kääretortun. Puuvillalankaa en löytänyt koko huushollista, joten jouduin turvautumaan grillitikkuihin. Vähän huonosti se pysyi se kasassa, mutta ei ihan levinnytkään.


Uunipannu hellalle, siihen öljyä, timjamia ja valkosipulia. Pintaan hyvä väri ja sitten uuniin 200 asteeseen. Mittariin tavoitteeksi 76 astetta.Valmis filee folioon hautumaan. Lihasta irronneet nesteet siivilöin kattilaan, lisäsin hieman kuohukermaa ja keitin kasaan kastikkeen, josta tuli mielettömän hyvää.

                                     

Jälkiruuaksi suunnittelin mustikkakukkoa pieniin keraamisiin kippoihin, joita ostin SPR:n Kontista hintaan 1.20€/kpl. Ne ovat oranssit ja tosi retrot. Aikomus kaatui siihen, ettei ollut ruisjauhoja. Pakastimesta löytyi tiramisua ja Mirjan madeiralaista banaanikakkua. Otettiin sitten niitä.

Ensi viikonloppu on suunnitelmissa viettää Tarttossa. Voi, kun paistaisi aurinko. Ruuasta olen jo etukäteen suunnitellut, että haluan ainakin Ruutikellariin syömään lohisoppaa, joka tarjoillaan koverretussa leivässä. Onko jollain kokemusta?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa taivaalliselle ruoalle. Mielessäni on kaihertanut, liekö syksyn koputellessa nurkissa, että täytyisi laittaa uuniin possun kylkirulla. Mausteena timjamia ja valkosipulia, uunissa 4-5 tuntia. Sitten sulaa suussa :) Olen karttanut riisiä jo pitempään, korvaan sen speltti- tai ohrahelmillä.

    VastaaPoista
  2. Juu, spelttihelmet ovat loistava riisin korvike. Täytyykin muistaa ostaa niitä.

    VastaaPoista

Kommenttisi: