tiistai 6. toukokuuta 2014

Parsanyytti

Haasteena on syödä pakastin tyhjäksi kesään mennessä. Sieltähän löytyy kaikenlaista mm. vajaa paketti filotaikinaa. Hieman oli koostumus kärsinyt, mutta toimi vieläkin.


Kuorin ja keitin vihreät parsat vedessä, jossa oli suolaa, sokeria ja hieman sitruunanmehua. Jäähdytin nopeasti kylmässä vedessä ja pilkoin pieniksi paloiksi. Niiden kaveriksi pilkoin tuoreita taateleita, joita ostan aina napostelutarkoituksessa. Siis EI niitä tiukkaan pakattuja, joita näkee vielä myytävän joulunaikaan.
Filotaikina on paperinohutta, mutta sen käsittely on yllättävän helppoa. Pinkasta irroitetaan yksi arkki kerrallaan ja voidellaan voisulalla. Sitten laitetaan toinen levy edellisen päälle ja voidellaan taas voisulalla. Levyistä voi tehdä niin monta kerrosta kuin haluaa.
Leikkasin levypinon neljään yhtä suureen osaan ja laitoin jokaisen keskelle paloitellun parsatangon ja kaksi pilkottua taatelia. Käärin sievään pakettiin ja voitelin taas voisulalla, ripottelin seesaminsiemeniä päälle ja paistoin 200 asteessa, kunnes pinta oli kauniin ruskea. Valmiiden nyyttien päälle kaadoin vielä hieman voisulaa.
Nyyttiä voisi tuunata vielä edelleen. Mietin, josko voitelun tekisi voi-hunajaseoksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: