torstai 29. toukokuuta 2014

Maijun pannukakku on hyvä jälkiruoka

Jo monta päivää on tehnyt mieli pannukakkua. Työpaikkaruokalassa on joka toinen torstai ihanaa pannukakkua, jonka kanssa saa ottaa niin paljon kermavaahtoa ja mansikkahilloa kuin haluaa. Joskus tulee syötyä lounaaksi vain sitä.
Työkaveriltani Maijulta sain hyvän ohjeen ja tänään paistoin pannaria jälkiruuaksi.


Maijun pannukakku

8 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1-1½ dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
100g voita sulatettuna

Vatkaa kananmunat ja maito. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Anna seoksen turvota hiukan. Lisää sokeri ja sulatettu voi. Kaada pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 min.

Päälle ehdottomasti kermavaahtoa ja mansikoita.

Aika vähän kermavaahtoa. Oikeasti laitan sitä tuplasti tuon verran, koska elämässä ei voi olla liikaa kermavaahtoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: