maanantai 26. toukokuuta 2014

Mustikkajuustokakku

Tein tätä kakkua pojan työpaikalle ja se kädessään hän lähti lonkkarilla kohti Naantalia. Hyvin oli maistunut ja siksi tein toisen omalle väelle lauantaiksi, koska silloin aloitettiin... lopussa näet mikä.

 


Alkuperäinen ohje on tästä Hannah Milesin kirjasta Juustokakut. Muutin ohjetta korvaamalla creme fraichen turkkilaisella jukurtilla ja käytin hyydyttämiseen kolme liivatetta, koska muistan lukeneeni jostain, että joku oli kokeillut ohjetta eikä kakku pysynyt kasassa. Sitruunankuorta en myöskään käyttänyt, vaan ainoastaan mehua.


Hannah Miles on BBC:n Masterchefin vuoden 2007 yksi finalisteista. Kirjassa hän kertoo, että hänen Sitruunaisesta mustikkajuustokakustaan pidettiin niin paljon, että yksi tuomareista painoi sen kasvoilleen ja kuvaus piti keskeyttää.

Mustikkajuustokakku (muunneltu versio Hannah Milesin kakusta)

Pohja:

200g digestivekeksejä
100g sulatettua voita

Täyte:

500g mascarponejuustoa
5 dl turkkilaista jukurttia
3 rkl tomusokeria
2-3rkl sitruunanmehua

Päälle:
400g mustikoita
2 sitruunan puristettu mehu
1 dl sokeria

Aloita keittämällä mustikat hillomaiseksi seokseksi. Koska pakastemustikoista tulee yllättävän paljon nestettä, jouduin lisäämään hyytelösokeria joukkoon, jotta sain marjat hyytymään edes hieman. Jäähdytä.

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuokan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

Vispaa mascarpone ja jukurtti sekaisin, lisää sitruunanmehu ja tomusokeri.

Sekoita lionneet liivatelehdet pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä (3-4 rkl) ja kaada mascarpone-jukurttiseokseen.

Laita täyte keksipohjan päälle ja tasoita hyvin. Lisää jäähtynyt mustikkaseos päälle.

Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin muutaman tunnin.

Ja sitten se, mikä viime lauantaina aloitettiin...


... pienen kasvihuoneen perustukset on kaivettu. Pojat tekivät hirveän ison työn helteisellä pihalla. Homma jatkuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: