sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Possunniskaa makeassa kastikkeessa

Lomapäivä no 7.
Helle jatkuu. Samoin maalaaminen. Nyt jo tekisi mieli lähteä johonkin. Erityisesti tekisi mieli Tukholmaan laulamaan Skanssenille ja vanhaan kaupunkiin juomaan lattea ja syömään ihania leivonnaisia. "Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu..."

Possunniska valmistui eilen ja siitä tuli mahtavaa. (Tänks Antti!). Grillasimme myös uudet perunat. Tuhtia ruokaa se on ja hyvin karamellista.

 Possunniskaa makeassa kastikkeessa (Chef Antti)



Tästä se lähtee:


Pari kiloa possunniskaa, 2 porkkanaa, 2 sipulia, 2 omenaa, 2 varsisellerin vartta, puoli litraa tummaa olutta, kuumaa kanalientä, kokonainen valkosipuli, suolaa, mustapippuria ja 2 dl hillosokeria.


Hiero pintaan suolaa ja mustapippuria
Paista kuumalla pannulla pintaan hyvä väri. Ikean parilapannu on juuri sopivankokoinen.



Laita liha uuvivuokaan, pilko muut ainekset, mutta jätä valkosipuli kokonaiseksi. Kaada päälle olut sekä kuumaa kanalientä niin paljon kuin vuoka vetää. Peitä leivinpaperilla ja vielä foliolla. Laita uuniin 150 asteeseen 4 - 4,5 tunniksi.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä omassa liemessään seuraavaan päivään.


Siivilöi liemi kattilaan, lisää 2 dl hillosokeria ja keitä kasaan niin kauan kunnes alkaa näyttää kastikkeelta. Jos on liian makeaa, lisää jotain etikkaista. Pilko liha annospaloiksi ja grillaa. Kaada kastike lihojen päälle. Grillaa myös kypsät uudet perunat.



 Tässä vielä kuva meidän autokatoksestamme. Harmaa on hieno väri.


Huomenna kyssäkaalikeittoa, nam.













3 kommenttia:

  1. Ihana harmaa! Näyttää ettei yhtään taita siniseen. Mikä maali ja sävy?

    VastaaPoista
  2. Maali on Tikkurilan Vinha ja väri on TVT 616X. Ei taita siniseen niin kuin jotkut sävyt. Mies sanoi, että tuli liian tumma, mutta mun mielestä just hyvä.Hirveä homma tuo talon maalaaminen. Ei minun eläessäni enää kyllä taloa aleta maalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näyttää upealta, ei todellakaan liian tumma.

      Poista

Kommenttisi: