Päätin pelata varman päälle ja menu oli viimeviikonlopulta tuttu. Siis porsaan kassleria kaksi reilua palaa kattilaan kylmään veteen, sekaan häränlihafondia, tuoretta timjamia, pippureita, pari punasipulia pilkottuna ja porkkanaa. Kiehautetaan ja siirretään kannelliseen uunivuokaan (jos kattila ei kestä uunia). Annetaan muhia uunissa liemineen nelisen tuntia.
Lihat ovat olleet uunissa neljä tuntia. |
Valmistetaan kastike poraamalla liemi (siirrä lihat siksi aikaa pois ja paloittele). Lisää liemeen säilykekirsikkatomaatteja purkillinen ja kasaankeitettyä punaviiniä (keitä reilu puoli pullollinen punkkua -> tulee noin 1 dl siirappimaista lientä). Lisää vielä fondia ja suolaa maun mukaan.
Laita paloitellut lihat kastikkeen joukkoon maustumaan.
Valmis! |
Ja sitten lihan kaveriksi herkkutattirisottoa. Meistä tuli nyt ihan risottoihmisiä, kun opin tätä tekemään.
Luomuriisin, tattien, kanaliemen, parmesanin ja voin voittamaton yhteensovitus. |
Paahtopaisti ja Mirjan valmistama hillo Valkealahden etelärinteellä kypsyneistä mustaherukoista. |
Päärynä-homejuustosalaatti. Löysin kaupasta kotimaisia päärynöitä. |
Kaikki edellämainittu kannattaa huuhtoa alas Amaronella vuodelta 2007. |
Ja sitten ei muuta kuin kitara esille, punkkua laseihin ja toivelauluja laulamaan!
Kaikille suuret kiitokset! Oli mukava nähdä taas ja viettää iltaa yhdessä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: