maanantai 8. lokakuuta 2012

Virkistysviikonloppu - kaikkea hyvällistä!

Olen etsinyt kauan reseptiä sellaisen valkosuklaa-puolukkakakun valmistamiseen, jota kesällä maistoin Ruskolla Loviisan Aitassa. Netistä piti hakea oikein monta kertaa, että aineet vastaisivat lopputulosta. Aika lähelle pääsin tällä Emmin elämää -blogin ohjeella.







Valkosuklaa-puolukkakakku

Pohja:  1 pkt Muro -keksejä
            50 g sulatettua voita

Täyte:  4 liivatetta
            200g valkosuklaata
            3 valkuaista
            2 dl tomusokeria
            400g tuorejuustoa (maustamatonta)
            1 rkl vanilijasokeria
            200g puolukoita

Laita leivinpaperi rengasvuoan pohjalle ja levitä keksi-voi -muruseos.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa tuorejuustoon puolet tomusokerista ja vanilijasokeri.
Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatteet ohuena nauhana joukkoon (liota pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä).
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen loput tomusokerista. Lisää vaahto toiseen seokseen varovasti käännellen. Laita puolukat keksipohjalle ja kaada täyte päälle. Anna olla yön yli jääkaapissa. Päälle voit vielä raastaa valkosuklaalastuja.


Kulunut viikonloppu oli oikein antoisa ja ravintoa sai sekä sielu että ruumis.





 Turun kirjamessuilla oli tarjolla paitsi kirjallisuutta myös samppanjaa.









Tämä ei ole kirjamessuilta vaan tässä on Obedient Chaos hieman vitsikkäänä. Olimme katsomassa oman pojan bändin keikkaa Turun Klubilla.    

 



Chef Antti voimaannutti meitä taas ihanilla ruuilla. Kyllä joka suvussa pitäisi olla oma kokki.


Pastakastike




Tässä on Porsaanlihaa Chef Antin tapaan. Porsaan lihat kiehautettiin veden, fondin ja mausteiden kanssa ja laitettiin sitten uuniin muutamaksi tunniksi. Liemeen porattiin punaviiniä, säilyketomaatteja ja yrttejä.

Viikonlopun herkuttelun kruunasi SUPPILOVAHVERORISOTTO! Se oli niin hyvää, että en muista syöneeni mitään niin hyvää pitkään aikaan. Voita ja paremesania laitettiin runsaalla kädellä. Liemi saatiin eilisiä kanajämiä keittämällä.

Ojalaan iso KIITOS käynnistä! Antille vielä extrakiitokset päälle : )




2 kommenttia:

  1. Oih, olen niin kade tuosta teidän suvun kokista! Onneksi on edes ystävänä kokki. Ihania herkkuja mahtui sun viikonloppuun, mulla jäi nytnuo kirjamessutkin väliin. Oli kuulemma hyvät. Iloa viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fredrika kommentista. Tuossa ei ollut vielä ihan kaikki ruuat mitä tuli syötyä, mutta niistä lisää myöhemmin.
      Olen ikävöinyt sinua ja odotan paluutasi.
      Ovatko kanarouvat vielä tässä maailmassa?
      Iloa ja valoa sinullekin!

      Poista

Kommenttisi: