sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

My Bakewell tart

Nyt sen tein, kiitos The Caked Crusader -blogin. Nimittäin peribritannialaisen piirakan, Bakewell tartin. Tein sen puolukoista, mutta lopputulos oli silti todella makea. Hyvää kuitenkin!

Now I have made it, thanks to The Caked Crusader -blog. My first very british tart, Bakewell tart. I used lingonberries, but still it was very sweet. So delicious!


Kulunut viikonloppu oli mukava. Perjantaina Mirjan ja Jussin kanssa pizzailta ja lauantaina teimme Mirjan kanssa pastaa pikaragukastikkeella. Iltasella oli ohjelmassa Ilmari Saarelaisen yhden miehen teatteriesitys Parasta ennen. Kuten arvata saattaa se kertoo vanhenemisesta. Hauska esitys, vanheneminen naurattaa.


Chef Antilta tarkistimme montako keltuaista laitetaan 200 grammaan 00-jauhoja. Siis 6-7 keltuaista, ripaus suolaa ja tilkka öljyä. Ei muuta.



Taikinaan tuli todella hyvä koostumus eikä se tarttunut kiinni mihinkään eivätkä suikaleet liimautuneet kiinni toisiinsa. Kokeeksi kaulitsimme taikinan väliin basilikanlehtiä. Tulos näyttää tosi hauskalta.



Lehdet laitetaan kaksinkerroin taitetun taikinan väliin ja pastakoneessa ne venyvät ja pilkkoutuvat pieniksi paloiksi.




Pikaragu

1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
n.1 rkl tummaa balsamicoa
öljyä
400 g jauhelihaa
200g paseerattua tomaattia
mustapippuria
suolaa

Musrkaa vihannekset ja sipulit kutterissa hienojakoiseksi murskaksi. Kuullota öljyssä jonkin aikaa ja lisää balsamico. Sekoittele. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää seuraavaksi paseerattu tomaatti (huuhtele purkki vedellä ja lisää myös se) mustapippuri ja suola. Anna kiehua hiljalleen sen aikaa, kun pasta kypsyy. Maista ja lisää suolaa tai pippuria, jos tarpeen.

Muistaakseni ohje on jostain Jamie Oliverin ohjelmasta. Oikeaa ragusoosia keitetään kai koko päivä.

Tuorepastaa keitetään vain pari minuuttia ja pienissä erissä. Kun nauhat nousevat pintaan, ne ovat valmiita. Valmis pasta sekoitetaan aina kastikkeen joukkoon, jolloin se imee vielä makuja kastikkeesta.

Sunnuntaina retkeilimme Kupittaanpuistoon Fresita -pullo kassissa. Lämpötila oli parinkympin tienoilla ja puistossa oli paljon väkeä. Kilistettiin keväälle.

Mirja ja minä

Loma on pidetty. Makuuhuone on valmis. Huomenna töihin.

 

2 kommenttia:

Kommenttisi: