Tänään iloitsen pyhäpäivästä. Ei tarvitse mennä mihinkään. Käytin Hesarin lukemiseen yli kolme tuntia, olihan siinä 153 sivua. Pienten paussien aikana laitoin lihat uuniin ja tein tiramisun. Mies oli golfaamassa (siis marraskuussa!) Poika nukkui.
Iltapäivällä syötiin suppisrisottoa (taas) ja kassleria Chef Antin tapaan ja jälkkäriksi siis tiramisua.
Kaksi reilua palaa kassleria kylmään veteen. Mausteeksi häränliha- ja riistafondia yht. ½ dl, pippureita, timjamia, porkkanaa ja punasipulia. Kiehautetaan ja siirretään uunivuokaan. Folio väliin ja kansi päälle. Annetaan kypsyä 200 asteessa 4 tuntia.
Keitä kasaan punaviiniä (reilu puoli pullollista) kunnes jäljellä on n. 1 dl paksuhkoa lientä.
Keitin vähän liian kauan ja tuloksena oli vajaa desilitra.
Nosta lihat kulhoon ja riivi ne pieniksi paloiksi. Kaada liemi kattilaan ja
lisää joukkoon tölkki kirsikkatomaatteja, fondia, punaviini ja suolaa.
Poraa sauvasekoittimella. Kiehauta ja maista. Kaada lihojen päälle.
Tiramisun ohjeen otin Fanni ja kaneli -blogista
Se on aito italialainen resepti. Siihen ei käytetä kermaa, joten se on hieman kevyempi versio. Se maistuu ihan mielettömän hyvältä. Liköörinä käytin Tallinnasta varta vasten tiramisuja varten ostamaani kolmen euron Canaria.
Ruuan jälkeen sohvalle katsomaan miehen ja pojan kanssa Elisa -videovuokraamosta Tie pohjoiseen.
Sitten lyhdyt ulos. Karkki- tai kepposporukka kävi ovella. Hain koiran yökylään. Nuoriso viettää Halloweenia.
Nyt tuli nälkä vaikka olen hyvin syönyt tänään :)
VastaaPoista