torstai 5. joulukuuta 2013

Pizzaa munakoisotäytteellä

Ennen huomista itsenäisyyspäivää oli tarpeen viettää pizzatorstaita. Mies on teettänyt itselleen pizzalapion ja sekin oli hyvä koeajaa. Päivällä sain uudelta työkaverilta Marinoitujen munakoisojen ohjeen ja ne ovatkin mitä parhainta pizzantäytettä.


Citymarketissa myytiin 2600g purkkeja pizzasoosia hintaan 39 senttiä!  Siis kolmatta kiloa! Otin yhden kokeeksi ja hyväähän se on. Jauhojen kanssa on ollut ongelmia, koska Turun Stockmanilta ei ole löytynyt 00 -jauhoja muutamaan viikkoon. Pari toivioreissua on tehty sinne ihan vaan jauhojen takia, mutta ilman on jääty. Etsin netistä mistä niitä saisi ja kuinka ollakaan, Maskusta, ihan naapurikunnasta löytyy pariskunta, joka tuo maahan italialaisia ruokatarvikkeita! Klikkaa  Italian herkut   niin näet mitä kaikkea on mahdollista saada. Kauppa käy netin kautta eli mitään puotia ei ole. Noutaa voi toki paikan päältäkin. Netin kautta tilaamani tuotteet oli valmiina kassissa ja kaupan päälle oli kassiin laitettu italialaiset konvehdit : )


Tämä lapio on niin kätevä ja sen teettäminen maksoi vain 5€.


Nyt meiltä puuttuu vielä kunnon vanerialusta, ettei tarvitsisi Marimekon päälle jauhoja levitellä. Jos näet kuvassa Kopparbergin, niin sitä ei laitettu pizzaan.

Marinoidut munakoisot

1munakoiso viipaloituna pitkittäin
suolaa, oliiviöljyä

Ripottele suolaa viiplalille ja itketä ainakin puoli tuntia. Pyyhi suolat pois ja voitele siivut oliiviöljyllä. Laita uuniritilälle paista grillivastuksen alla, kunnes saavat mukavan värin.




Sekoita sillä välin marinadi:

oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, valkosipulin kynsi hienonnettuna, basilikaa (jos ei ole tuoretta, laita kuivattua), chilirouhetta, tilkka sitruunanmehua.


     Ota munakoisot uunista ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
     Sekoita marinadiin. Anna maustua noin tunnin ajan.













Italialaiseen pizzaan ei kuulu paljon täytteitä, mutta tämä on niin hyvää, että sitä täytyy laittaa paljon ja lisätä vielä valmiin pizzan päälle.
Muina täytteinä oli vain
                                                                                    pizzakastiketta ja mozzarellaa.
                                                                                  

Huomenaamulla on suunta Keuruulle itsenäisyyspäivän viettoon. Lumimyräkässä varmaan ajellaan.
Jälkiruokatarpeiksi otan mukaan Uudenkaupungin marenkikakkupohjat ja laitan niiden väliin karpalo-mascarponekermavaahtoa. Voihan siihen vielä tehdä vähän suolaisen kinuskikastikkeenkin.


Kakkupohjassa on kolme eri kokoista marenkilevyä, jotka kootaan päällekäin. Marenki on paksua, mutta hyvin haurasta. Niin hyvää se on, että sitä maistettuaan ei muita marenkeja huoli.

6 kommenttia:

  1. Kiitos linkkivinkistä! Täytyypä tutkia tarjonta :)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuulloiset täytteet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin lukemassa postauksesi Utrechtin kaupungista ja sehän kuulostaa niin hauskalta, että siellä pitää mennä joskus käymään

      Poista
  3. I love the aubergine!

    The meringue looks good too

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you! You are the first foreign to comment my blog. I nearly cry, I' m so happy :)

      Poista

Kommenttisi: