"Jänes pussissa" eli kaksi jänistä sulamassa.
Jänisragu (Antin ohje)
1 jänis paloiteltunasuolaa, mustapippuria, vehnäjauhoa
Mausta ja jauhota palat. Ota pannussa hyvä väri pintaan.
1 porkkana
2 sipulia
2 varsisellerin vartta
3 valkosipulin kynttä
250g kirsikkatomaatteja
3 dl valkoviiniä
kanalientä (fondista tehtyä) niin paljon, että palat peittyvät
timjamia, oreganoa, meiramia, suolaa, mustapippuria
Paahda tomaatteihin reilusti väriä grillivastuksen alla. Freesaa kattilassa kuutioidut kasvikset. Lisää paahdetut tomaatit, jäniksen palat ja valkoviini.
Keitä kasaan ja lisää kanaliemi. Laita kansi päälle ja jos kattila on uunin kestävä, niin siirrä uuniin 125 asteeseen 5-6 tunniksi. Voit kypsentää myös kannellisessa uunivuokassa.
Riivi lihat irti luista ja poista mahdolliset haulit. Soseuta liemi sauvasekoittimella. Lisää lihat, voita ja parmesania maun mukaan.
(Tämä ei kuulu reseptiin, mutta lopussa luki, että "ja kysy Antilta ainakin kolme kertaa") .
Ei tarvinnut Mirjan kysyä. Valmiista ragusta en ole ottanut näköjään yhtään kuvaa.
Uudenkaupungin marenkia, karpalo-mascarponekermavaahtoa, valkosuklaata ja suolaista kinuskia.
Tänään olimme esikoisen 28 -vuotissynttäreillä ja saimme taas todeta kuinka mainio leipuri meidän miniä on. Pojan lapsuudenherkkuja tiikerikakkua ja unelmatorttua (voikräämitäytteellä) oli tarjolla sekä ihanaa suppilovahveropiirakkaa ja tuulihattuja.
Joulua en ole valmistellut vielä yhtään, mutta tulee kuulemma lusikkalaatikkoonkin.
Lopuksi haluan vielä sanoa, että katsokaa tuolta Fredrikan blogista (oikealla) valkosuklaaherkun ohje. Se on niiiiin hyvää ja sitä voi antaa lahjaksi.
Voi mitä herkkuja taas. Ja sun täytyy varmaan laittaa jakoon se voikräämi-tortun ohje :)
VastaaPoistaJoo, täytyy kysyä miniältä, mutta ei siinä kai muuta kuin, että vatkataan voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Vähän vaniljasokeria mausteeksi.
Poista