sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Pulled pork

Lidlissä oli perjantaina porsaan kassleri tarjouksessa 4,99€/kg ja tasan yksi pala oli jäljellä, kun illalla poikkesin kurpitsansiemensämpylöitä ja pattereilla toimivaa pippurimyllyä ostamaan. Viime lauantaina löysin kirpparilta Högforsin emaloidun valurautapadan 5€ hintaan ja nyt pääsin sitä kokeilemaan. Pata yksinään painaa 4,5kg. Värikin on tosi retro.


Högforsin emaloitu valurautapata 5€ ja Röhrstrandin uunivuoka 8€ . Jälkimmäisestä maksoin ylihintaa, mutta se on sopivan kokoinen pieniin uuniruokiin
 
Pulled porkin ohjeen otin  Pop chef Kuroselta, joskin jouduin käyttämään tumman oluen sijasta ihan tavallista ja siirapin korvasin laittamalla enemmän fariinisokeria. Enpä muistanut, että käytin kaikki siirapit aiemmin syksyllä kaalikääryleisiin.

 
Liha on marinoitunut yön yli ja nyt se menee 6-7 tunniksi uuniin
Päivän mittaan keittiön täytti huumaava tuoksu. Liha oli uunissa noin kuusi tuntia, koska emme jaksaneet odottaa enää. Se oli pehmeää ja hajosi jo padasta nostaessa.


Pilkoin ja riivin sen ja laitoin takaisin pataan. Niin ei varmaan kuulu tehdä, mutta halusin tehdä siitä kastikkeen.
Hyvin se maistui tuossa siiklien kyljessä.

Nyt uunissa tuoksuu kokonainen lanttu. Kypsennän sen tänään ja karamellisoin huomenna isoina paloina paistinpannulla. Muistaakseni Pekka Terävä on jossain tehnyt sellaista. Jos tulee hyvää, niin teen sitä jouluna lanttulaatikon sijasta.
Lähden tästä nyt Citymarketiin ostamaan tarjouksesta uuden kutterin, koska mies hajotti edellisen yrittäessään murskata parmesanin jämiä. Huomenna Helsinkiin työreissulle ja illalla takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: