Uusi Ruoka ja viini -lehti oli tänään postilaatikossa ja se on aina yhtä mukava yllätys. Oli pakko tehdä heti jotain. Päädyin Perunalepuskoihin. Ne sopivat hyvin iltapalaksi ja aamupalaksikin (jos niitä jää).
Lepuskat kuuluvat sarjaan Tehdään ruokaa tähteistä. Omissa lepuskoissani korvasin ohrajauhot spelttijauhoilla.
Perunalepuskat (Ruoka ja viini 6/2013)
2 dl perunasosetta½ tl suolaa
1 kananmuna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä perunasose, suola ja kananmuna kulhossa. Sekoita jauhot joukkoon.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. taputtele taikinasta jauhotetuilla käsillä halkaisijaltaan 10cm kokoisia leipäsiä pellille. Pistele leivät haarukalla. Paista uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti pilkuttunut. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.
Hyviä ovat! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: