sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Mango-piimäkakkua ja kahvia uudesta mukista - Mango-sour milk cake and my new coffee cup


Ohje on uusimmasta Glorian Ruoka ja viini -lehdestä (1/2015). Taikina on niin suuri, että sain siitä 15 muffinsia ja tämän kakun. Koristeena on espressopapuja. Sain joululahjaksi kahvimyllyn ja nyt meillä juodaan aina vastajauhettua kahvia.
Recipe is from Gloria Food and wine -magazine. I made 15 muffins and this cake. In decoration espresso coffeebeans. I got coffee mill for Christmas and now we drink just ground coffee every day.

Mango-piimäkakku

250g voita
7½ dl jauhoja
1 rkl soodaa
½ tl kardemummaa
3½ tl piparkakkumaustetta
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3-4 dl kuutioitua mangoa
1 dl siirappia
4dl huoneenlämpöistä piimää
1 dl mangososetta

Mokkakuorrutus:
60g sulatettua voita
3½ dl tomusokeria
1/4 dl espressoa

Jos teet yhden ison kakun, tuplaa kuorrutteen määrä.

Yhdistä jauhot, sooda ja mausteet. Lisää sokerit jauhoihin.Sulata voi. Kuutioi mango ja sekoita kuutiot jauhoihin. Sekoita siirappi sulatettuun voihin. Lisää piimää ja voi-siirappiseosta vuorotellen jauhoihin. Lisää mangosose. Kaada taikina voideltuun vuokaan tai paista 2½  dl kokoisissa kertakäyttömukeissa tai muffinssivuokissa. Kokeile kypsyyttä tikulla. Laita leivinpaperi päälle, jos pinta tummuu liikaa. Kakkua paistoin likimain tunnin. Muffinsseja vähemmän aikaa.
Anna maustua yön yli, tee kuorrute ja koristele.


Tästä se taas uusi viikko alkaa.
Let's begin another new week.

 

2 kommenttia:

  1. Yummy looking. Can I come round for a cup of tea and a slice of it?

    VastaaPoista
  2. Sorry Marigold, it is all eaten. I took it to work, because I didn't want to eat that much. My husband doesn't like very much sweet cakes (sad, but true).

    VastaaPoista

Kommenttisi: