sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Gluteenittomat tiikerimuffinssit - glutenfree tiger muffins


Sunnuntain jälkiruoka on tässä. Edellispäivänä herkuttelin miniän tekemillä Runebergintortuilla. Ei siis mitään sokerittomia kuukausia meillä. Ehkä ensi kuussa.
Sunday dessert is here. Yesterday I enjoyed Runeberg's cakes made by my daughter in law. No sugarfree months here. Maybee next month.

Gluteenittomat tiikerimuffinssit

3 munaa
2 dl sokeria
150g sulatettua voita
2 tl leivinjauhetta
1 dl gluteenittomia jauhoja
3 dl maissitärkkelystä
2 tl vanilijasokeria
3/4 dl kermaa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl kermaa

Kuorrutus: kinuskikermaa (2dl kuohukermaa ja 1½ dl fariinisokeria lämmitetään ja jäähdytetään kylmäksi. Sitten vaahdotetaan.)

Sulata voi. Lisää siihen kerma.Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilijasokeri keskenään. Lisää voisulaa ja jauhoseosta vuorotellen munavaahtoon. Ota osa taikinasta ja sekoita siihen kerman kanssa sekoitetut kaakaojauhot. Lusikoi taikinaa vuokiin vuorotellen ja sekoita vielä tikulla tai lusikanvarrella. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kuorruta jäähtyneet muffinssit ja koristele.


 
 

1 kommentti:

Kommenttisi: