sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Sitä mitä kaapista löytyi

Teini halusi syntymäpäivän viettoon laivalle ja ja sinne siis suuntasimme, vaikka meidän vanhempien mielestä laivat on jo niin nähty. No, pojalle paras kaveri mukaan, kaksi hyttiä ja menoksi. Ajattelimme, että Siljan uusittu ja mainostettu menu saattaa olla ihan hyvä. Vielä mitä! Buffen pöytä Silja Galaxylla oli suoraan sanoen surkea. Mitään suoranaista highlightia ei ollut ruuissa eikä jälkiruuissa. Pojat söivät valikoidusti ja nopeasti. Me pidempään. Lasten kasvamisessa on sellainenkin ilo, että saa istua kauan syömässä eikä ole kiire pallomereen.
Tänään sunnuntaiaamuna kotiin palatessa lämmitettiin sauna ja syötiin sitä mitä kaapissa sattui olemaan.


Näitä Lidlistä ostettuja ranskalaisia papuja en voi lakata kehumasta. Pussi on niin suuri, että se riittää pitkäksi aikaa ja sitä paitsi pavut valmistuvat nopeasti ja korvaavat hyvin välillä pasta-annoksen.

Keitin siis papuja runsaasti, mutta keitin myös täysjyväpastaa, koska meidän miehet ei ihan pelkillä pavuilla suostu elämään.

Pastakastiketta varten paistoin 400g jauhelihaa yhdessä kahden pilkotun punasipulin kanssa. Siirsin jauhelihan kattilaan ja lisäsin mausteet: timjamia, rosmariinia, basilikaa, mustapippuria, muskottia, suolaa ja fondia. Huuhtelin vielä paistinpannun ja kaadoin veden kattilaan. Kun soosi alkoi pulpahdella, lisäsin tölkillisen kirsikkatomaatteja ja kaksi valkosipulinkynttä. Keittelin kasaan tunnin verran ja sain sopivan sakean kastikkeen käyttämättä jauhoja tai kermaa.


Löysin vielä palan parmesaania ja raastoin sen päälle, jotta kaikki saavat varmasti yhtä paljon.


                                                         Hyvää tuli!

Ja lopuksi vielä Silja Linen lahja jälkiruokien ja leivonnan harrastajalle: white chocolate covered raspberries. Näitä löytyy meillä kakun päältä heti itsenäisyyspäivänä ja sen jälkeen jouluna ja sen jälkeen niin kauan kuin niitä riittää. Maksoivat 1.50€/pussi. Ostin kolme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: