sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kylässä ja kotona. - Ja jotakin mustikoista.

Siis aivan mahtava viikonloppu. Se alkoi perjantaina, kun kiertelimme työparin kanssa Paimion sisustusliikkeitä.  Hannan Huushollista ei löytynyt valkoista tyynyä, jossa olisi frilla ympärillä, mutta eipä hätää: Hanna ompelee sellaisen! Aivan ihana kauppa, niin kuin kuvasta näette:


 Toinen mahtava liike on Torpparin verstas. Sieltä jäi mukaan tyynyliina (taas).


Viikonloppuna minulla oli ilo tavata kummikanani, joka tosin oli hieman alakuloinen, mutta kana kuitenkin. Muniminen on vähän heikkoa myös, mutta koska nuo muut tomerat munivat puolitoistakertaisia munia, niin ei sillä sitten niin väliä ole. Hän voi keskittyä olemaan pieni ja sievä.

Syöminen oli koko viikonlopun taas ihan huipussaan. Perjantaina söimme työparin kanssa hänen valmistamaansa kiinalaista ruokaa, joka oli todella herkullista. Saman päivän iltana saapui viikonloppukylään Chef Antti ja tekaisi iltapalaksi amerikanherkkuja eli valtaisat hampurilaiset ja uunissa paahdetut perunat. Oikein sai käydä vatsansa viereen nukkumaan, niin täynnä olin.
Lauantaina Chef hemmotteli meitä karamellisoidulla possulla ja niillä ihanilla paahdetuilla perunoilla. Jälkiruuaksi oli Mustikkasemifreddoa. Sitä kannattaa kokeilla. Se on itsetehtyä, samettista mustikkajäätelöä.

Mustikkasemifreddo

Valmistetaan zabaglione seuraavasti:
4 keltuaista ja yksi kokonainen kananmuna
4 rkl sokeria
2rkl valkoviiniä (riesling)
Vatkataan vesihauteen päällä vaahdoksi.
Lisätään paseeratut mustikat (n. 4 dl) ja 4dl vaahdotettua kermaa.
Annetaan olla pakastimessa ainakin kolme tuntia.
Mukavaa viikkoa kaikille teille ihanille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi: