Viikonloppuna minulla oli ilo tavata kummikanani, joka tosin oli hieman alakuloinen, mutta kana kuitenkin. Muniminen on vähän heikkoa myös, mutta koska nuo muut tomerat munivat puolitoistakertaisia munia, niin ei sillä sitten niin väliä ole. Hän voi keskittyä olemaan pieni ja sievä.
Lauantaina Chef hemmotteli meitä karamellisoidulla possulla ja niillä ihanilla paahdetuilla perunoilla. Jälkiruuaksi oli Mustikkasemifreddoa. Sitä kannattaa kokeilla. Se on itsetehtyä, samettista mustikkajäätelöä.
Mustikkasemifreddo
Valmistetaan zabaglione seuraavasti:4 keltuaista ja yksi kokonainen kananmuna
4 rkl sokeria
2rkl valkoviiniä (riesling)
Vatkataan vesihauteen päällä vaahdoksi.
Lisätään paseeratut mustikat (n. 4 dl) ja 4dl vaahdotettua kermaa.
Annetaan olla pakastimessa ainakin kolme tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: