Kinuskikissan blogi on yksi suuria suosikkejani ja sieltäpä sainkin idean tehdä karpalokinuski -kakun sunnuntain aamu- päivä- ja muuten vaan kahville.
Kinuskikissa käytti kesäkakkuunsa valmiiksi keitettyä kinuskia ja päätin kokeilla sitä. Kinuksin keittäminen kondensoidusta maidosta on työlästä (keitetään purkkeineen vedessä kolme tuntia). En ottanut sitä riskiä, että pilalle menee ja löysin sitä valmiiksi keitettyä Prisman venäläisten tuotteiden hyllystä.
Kondensoidusta maidosta keitetty kinuski on erittäin makeaa ja lusikoitavan paksua.
Pohja on Diggestiveista ja voista. Täyte on kermasta ja karpaloista. Kinuskia aloin tehdä liian aikaisin eikä karpalotäyte ehtinyt jähmettyä riittävästi. Osa kinuskista painui täytteen sisään. Makua se ei haittaa, mutta tavoite oli saada tasainen kerros.
Ensi viikolla ehkä taas jotain mustikoista, joita mies tuolla metsänreunassa keräilee. Leipoi leipoi -blogissa on makoisia ohjeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi: