perjantai 10. tammikuuta 2014

Pizza Pronto

Vihdoinkin sain läppärin huollosta. Postaukset ovat jääneet syystä, että koneen näyttö alkoi murtua saranoistaan ja se piti toimittaa korjattavaksi. Pyhät viivästyttivät toimitusta tietysti. Lisäksi olen potenut kirurgisen toimenpiteen jälkeisiä kipuja. Nyt alkaa näyttää jo hieman valoisammalta.

Jouluaattomme oli kuin amerikkalaisesta elokuvasta. Meitä oli 13 henkeä saman pöydän ympärillä. Ruokaa, puhetta, soittoa ja laulua yltäkyllin. Lahjojakin. Pastakone! Hyvää punaviiniä ja limoncelloa. Jälkiruuaksi mustikkaparfait. Miniän äidin tekemä samoin kuin liha- ja karjalanpiirakatkin. Uutta meille oli ruokailun aloitus lihaliemellä ja siihen upoteulla pienellä lihapiirakalla. Siitä oli hyvä jatkaa.

Uutta vuotta vastaanottamassa meillä oli tuttavapariskunta. Mies paistoi pizzoja jos jonkinlaisilla täytteillä ja niitä syötiin sitä mukaa kuin uunista saatiin. Mukava ilta!

Uudenvuoden jälkeen keräsin jääkaapista valko- ja sinihomejuustojen jämät ja tein pizzan viimeisimmän Lantliv Mat och Vin 1/2014 -lehden ohjetta mukaillen. Alkuperäisessä ohjeessa juustona on chevre. Loistava ohje. Pinjansiemeniä en ole aiemmin käyttänyt ja huomasin, että en pidä niistä enkä aio niitä jatkossa syödä. Kun pizza otetaan uunista, sen päälle valutetaan rosmariiniöljyä.



Pizza Pronto (Chevrepizza med honung)

15g tuoretta hiivaa
3dl kädenlämpöistä vettä
2 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
2 rkl oliiviöljyä
6½ - 7dl pizzajauhoja
250g chevreä (tai muita juustoja)
2-3 päärynää (koosta riippuen) Conference lienee suurin
2-3 rkl hunajaa
(50g pinjansiemeniä)
rosmariinia tai timjamia

Murusta hiiva kulhoon ja sekoita veden kanssa. Lisää sokeri, sormisuola ja öljy. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa koneessa 10 minuuttia. Ripottele jauhoja päälle ja nostata leivinliinan alla 45 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Kauli taikina leivinpaperin päällä. Siivuta juusto(t) ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Siivuta päärynät ohuiksi siivuiksi (onnistuu hienosti mandoliinilla) ja levitä juustojen päälle. Juoksuta vielä hunajaa joka puolelle pizzaa ja halutessasi pinjansiemenet.
Paista noin 15 minuuttia.

Tee rosmariiniöljy pizzan paistuessa.

3/4 dl oliiviöljyä
2 oksaa rosmariinia
1 valkosipulin kynsi
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, mustapippuria
Pilko rosmariininlehdet ja valkosipulin kynsi pieneksi silpuksi. Sekoita muihin aineksiin.
Kaada kypsän pizzan päälle.


   Hankin mandoliinin vasta äskettäin ja olen käyttänyt sitä jo monta kertaa.

Huomenna tulee koiruus yökylään. Miniä tekee pitkää päivää ja esikoinen on reissuhommissa Bahamalla asti.










2 kommenttia:

  1. Tätä pizzaa minä kokeilen, kiitos ohjeesta. Ruokablogissani löytyy ohje lehtikaali-sipuli-kastanjapizzalle. Se on kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista

Kommenttisi: