keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Aprikoosi-mascarpone -kääretorttu (gluteeniton)

Koska tänään oli nimipäiväni, niin iltapäivällä oli tehtävä jotain hyvää kahvin kanssa. Kauppaan en  viitsinyt lähteä kesken talonmaalauksen, joten katsoin mitä kaapista löytyi. Jääkaapissa oli säilykeaprikoosipurkin jämät muovirasiassa, purkki kermaa ja rasia mascarponea. Koska muniakin näytti olevan, niin kääretortuksi meni.


Aprikoosi-mascarpone-kääretorttu


4 munaa
1½ dl sokeria
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 tl vanilijasokeria
250 g mascarpone -tuorejuustoa
säilykepersikoita vajaa purkillinen

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Vispaa munat ja sokeri ja 2tl vanilijasokeria vaaleaksi vaahdoksi (ainakin 10 min).
Siivilöi joukkoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista n. 8 minuuttia.

Sillä aikaa vispaa kerma vaahdoksi (2tl vanilijasokeria ja pari teelusikallista hienosokeria) ja lisää mascarpone. Soseuta aprikoosit (ei tarvitse olla ihan sileää) ja lisää kerma-mascarpone -vaahtoon.

Kun torttupohja on paistunut, kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna hieman jäähtyä.
Levitä täyte pohjan päälle ja kierrä leivinpaperin avulla rullaksi. Jätä leivinpaperi kääretortun ympärille ja laita jääkaappiin.

Maalaus edistyy joka päivä. Tässä kuva meidän takakuistista. Ihan yksin maalasin koko kuistin.

Huomaa, että pelargonioiden välistä puskee yksi tomaatintaimi. Johtuu siitä, että kippasin taimimullat keväällä tuohon koriin, kun istutin tomaatit isompiin purkkeihin.

Palaillaan!


2 kommenttia:

  1. Olen aina ihmetellyt kääretortun tekemisen vaikeutta, tai sitä kuinka siitä saa kauniin.. Se onnistuu korkeintaan joka toinen kerta, täysin siis tuuripeliä ;)

    Tämä sun tekemä on niin nätti ja tasainen rulla että! Ja maku varmasti valloittava, kermaa ja mascarponea, nam.

    PS. Komealta näyttää terassi, kivan sävyn olette valinneet :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kondiittori Eric Lanlard (Hulluna leivontaan-sarja)on neuvonut, että muna-sokeriavaahtoa on vispattava niin kauan, että se on valkoista. Samoin voi-sokerivaahtoa on vispattava niin kauan, että se näyttää kermavaahdolta. Onneksi on koneet keksitty. Lanlardin mukaan yleisin virhe on se, ettei vispata riittävästi.
    Omasta mielestänikin kääretorttu onnistui hyvin. Ehkä olisi pitänyt lisätä aprikoosiin hieman sitruunanmehua hapokkuutta antamaan. Helppo se oli kääriä rullalle. Ei murtunut lainkaan. Mansikkasurvos sopii hyvin kylkeen.
    Talo alkaa olla valmis. Vähän vielä puuttuu.

    VastaaPoista

Kommenttisi: